Home Gluteeniton Coleslaw (GF)
Coleslaw

Back to basics-päivä. Hyvä coleslaw hampurilaisten tai hodarien kanssa vaan on hyvää. Valmis-coleslawt vaan turhan usein lilluvat liian isossa majoneesimäärässä, eivätkä oikeastaan muulta maistukaan. Kun itse ensi kertaa coleslawta tein, niin opin vasta arvostamaan, kuinka hyvää se voi olla!

Hyvässä coleslawssa maistuu eri makujen tasapainoa, happo, suola ja jonkinlainen keveys ja freesiys majoneesista huolimatta. Majoneesin majoneesina säästän kuitenkin lähinnä tilanteisiin, jossa sitä sivellään leivälle tai pursotetaan vain vähän mukaan. Täysin pelkästään majoneesipohjaiset salaatit (kuten useat kaupan valmiit makaroni-, peruna- ja sienislaatit) ovat itselleni aivan liian tuhteja. Majoneesista saa kuitenkin makua ja täyteläistä tasapainoa useaan kohteeseen, kun vaan määrä on oikea.

Omassa coleslawlassani maistuu eniten rouskuvat kaalit ja porkkanat ja kastike on vain sitomassa niitä yhteen. Coleslawn kastikkeeseen tulee paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia, johon lisäksi sekoitetaan majoneesia – ja muita aineksia.

Jotta en itsekään hukkaa ylöskirjoittamaani hyvän coleslawn reseptiä, niin jaan sen tänne itselleni, mutta myös teille. Jos olet ajatellut, ettei coleslaw ole hyvästä tai hyvää – pelkkää rasvaista majoneesia – niin nyt korjataan se käsite 😊.

Sen verran annan luvan oikaista, että kasvisten pilkkomista nopeuttamaan voi ihan hyvin hyödyntää kaupan valmiita porkkana-kaalisekoituksia coleslawta varten. Kyllähän tuo porkkanan halkominen vie aikaa :D.


Coleslaw – resepti

Tarvitset

4 porkkanaa
n. ½ kg varhaiskaalia/keräkaalia

2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa

1 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia – tai maustamatonta soijajogurttia
1 dl hyvää majoneesia (tarv. vegaanista)
1 rkl hyvää sinappia (esim. Dijon)

Valmistusohjeet

  1. Kuori porkkanat. Yritä leikata porkkanat mahdollisimman tikkumaisiksi.
  2. Suikaloi kaali ohuiksi siivuiksi veitsellä tai mandolinilla.
  3. Sekoita kaali ja porkkana yhteen. Kaada niiden päälle etikkaa, sokeri ja ripaus suolaa. Jätä maustumaan puoleksi tunniksi. Kääntele välissä sekoitusta.
  4. Sekoita maustumisajan jälkeen jogurtti, majoneesi ja sinappi keskenään ja kaada coleslawn joukkoon.
  5. Parasta coleslaw on seuraavana päivänä.

Jäikö nälkä?

2 comments

Topi Marttila 23.07.2019 - 10:54

Samaa mieltä, että valmiscoleslaweissa on lähes poikkeuksetta liikaa majoneesia.

Itselleni toimii, että raastan porkkanat raastimella tai sitten julienneraudalla.

Reply
Saara / Viimeistä murua myöten 25.07.2019 - 10:52

Mäkin oon välillä raastanut vain jos laiskottaa :).

Reply

Leave a Comment