Nuudeliwokki, mihin olitkaan unohtunut elämästäni? Wokkihan on aivan oikeasti nopeaa ruokaa ja siihen saa helposti upotettua erilaisia jääkaapin vihannesjämiä. Myös wokkiin tulevia maustekastikkeita löytyy ainakin omista kaapeistani aina. Enkä tälläkään kertaa joutunut edes käydä kaupassa tätä varten. Vapaalla kädellä sekoittelin erilaisia koillis-aasialaisia maustekastikkeita keskenään ja yllätyin, kuinka todella hyvä lopputuloksesta tulikaan. Suosittelen! Tai siis eihän tämä resepti olisikaan blogissa, jos en suosittelisi :’D.

Vaikka olenkin asunut Aasiassa, niin silti tämä on ensimmäinen wokkireseptini blogissa. Uskomatonta. Toisaalta, vaikka olinkin asunut Indonesiassa, niin siellä nuudeleita syötiin vain juhlaruokana riisin ollessa se arkinen valinta. Joskus nuudelia sai ihan riisin kylkeen lisukkeeksi. 

Kun pastat ovat yleensä niitä arjen pelastajia, joista saa hyvää pyöräyttämällä sekaan vaikka vain oliiviöljyä ja pippuria, niin yhtälailla voisin ottaa nyt nuudelit samanlaiseen käyttöön kuin pastat.

Wokin ideakin on, että vihanneksia paistetaan vain pari minuuttia, joten ei tähän edes saa millään kulutettua paljoa aikaa, vaikka kuinka yrittäisi.

Beanit on siis Härkiksen valmistajien uusin härkäpapupohjainen proteiinipitoinen suikale, joka näyttää aivan ulkofilepihvin palasilta. Ensikatsomalta voisikin ihmetellä, että mitä nuo lihanpalaset tekevät tässä vegaanisessa wokissa? Beanit sopiikin tähän tekstuurinsa ja makunsa puolesta erittäin hyvin!


Beanit-nuudeliwokki – resepti

Beanit-nuudeliwokki. Vegaaninen

3-4 annosta

Tarvitset

3 valkosipulinkynttä
3 pientä porkkanaa
3 rkl seesamöljyä
2 kukkurallista rkl misotahnaa
1 rkl miriniä (jätä pois, jos et löydä)
3 rkl ruokosokeria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl vettä
150g vihreitä papuja (pakaste)
1 pkt beanit-suikaleita
seesaminsiemeniä

100g (täysjyvä)nuudelia

Valmistusohjeet

  1. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Lisää (wokki)pannulle seesamöljyä ja lisää valkosipuli sekä porkkanaraaste. Paista muutama minuutti, kunnes porkkana on pehmeää.
  3. Lisää kaikki ainekset raaka-ainelistan mukaisessa järjestyksessä pannulle. Paista pari minuuttia lastalla käännellen, kunnes pavut ovat lämmenneet.
  4. Keitä nuudelit samalla kypsäksi ja lisää ne ihan lopuksi pannulle.
  5. Sekoita wokin joukkoon ja tarjoa.

Jäikö nälkä?

18 kommentit

Glotter-Bäckerin 16.10.2019 - 15:44

Tosi hyvää wokkia! Oli arki-illan pelastus, kun sai nyhjäistyä tyhjästä ja vielä pikavauhtia.

Kasvisprodet säilyy hyvin, joten niitä onkin aina jääkaapissa paketillinen jemmassa. Kokeilin ekaa kertaa Beaneja ja tykästyin! Helppo paisettava, jopa minä sain kauniin paistopinnan! Maku oli mukava ja purutuntuma ihan jees. Näyttää tosiaan ihan lihalta että sopii ennakkoluuloiselle ruokaseuralle.

Vastaa
Glotter-Bäckerin 16.10.2019 - 15:46

Piti vielä sanoa, että mausteet oli wokissa kohdallaan!

Vastaa
Reetta 16.11.2019 - 11:39

Moi! Resepti vaikuttaa herkulta, menee pian kokeiluun. Samoin palak paneer 🙂 Mitä seesamöljyä yleensä käytät? Tai onkohan jossain blogikirjoituksessasi kerrottu seesamöljyistä enemmän? Olin hämmentynyt kun kuulin äskettäin, että on olemassa tummaakin seesamöljyä 😀

Kiitos tästä loistavasta blogista!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 17.11.2019 - 16:29

Hei, kiitos paljon sulle :). Mäkin hämmennyin vähän aika sitten, kun ostin kylmäpuristettua seesamöljyä, eikä se maistunut lainkaan siltä, miltä pitäisi :D. Kylmäpuristettu oli juuri sitä vaaleaa. Tummassa on paljon vahvempi maku ja se maku, mitä tarkoitan seesamöljyllä :D. Esimerkiksi Lafranchi-merkkistä seesamöljyä löytyy tosi hyvin kaupoista, ja sitä yleensä käytän.

Vastaa
Henna 30.12.2019 - 20:16

Hei, kiitos ohjeesta. Ihan täydestä meni lihansyöjille

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 31.12.2019 - 09:49

:D! Mahtava kuulla, kiitos! 🙂

Vastaa
Sanspa 3.02.2020 - 21:11

Taas napakymppi – ja nopea! Kaupastakin tarvitsi vain beanit-suikaleet, kun muut ainekset löytyy aika lailla aina kotoa 😀 Kiitos ja mahtavaa kevättä 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 4.02.2020 - 11:55

Mahtava kuulla, että toimi! 🙂 Kiitos tosi paljon 🙂

Vastaa
Christel Kujala 1.05.2020 - 14:20

Hyvänen aika miten hyvää. Osa mausteista oli täysin vieraita ja jännityksellä maistoin valmista wokkia. Se oli rakkautta ensi puraisulla. Tätä tehdään meidän perheessä jatkossakin.
Kiitos huikeasta makuelämyksestä.

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 5.05.2020 - 08:43

Oi aivan mahtavaa! Muakin rupes jo jännittämään, että mitenköhän uudet mausteet maistu :D. Kiitos 🙂

Vastaa
Outi 6.05.2020 - 18:10

Ei mulla muuta, kuin että taas oli karnevaalit kielellä. Teet ihania ohjeita <3

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.05.2020 - 22:12

Kiitos oikein paljon, kun jaksoit tulla kertomaan 🙂

Vastaa
Eveliina 6.01.2021 - 18:18

Oli taas niin hyvä respeti sulta! Kaiken lisäksi tän kokkaus oli helppoa. Pitää testailla muillakin kasviksilla 🙂 Käytin hälsans kökin ”kanasuikaleita” ja sopivat tosi hyvin tähän reseptiin 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 11.01.2021 - 18:21

Kiiitoksia! 🙂 Ah, joo uskon, että ne sopi myös tosi hyvin.

Vastaa
Hannele Lehto 22.01.2021 - 12:43

Tämä yksi perheemme kestosuosikeista, maistuu myös lapsille , erinomaiset mausteet , kokeilin tofulla ja se toimii härkiksen vaihtoehtona hyvin. Kiitos sinulle ❤️

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 24.01.2021 - 08:10

Mahtava kuullla 🙂 ja että lapsillekin maistuu! Tofusta tulee varmastikin erilaista suutuntumaa ja kiva kun sekin on susta yhtä hyvä :).

Vastaa
Riina 25.03.2021 - 19:39

Aivan ihanat maut! Itselle uusi tuttavuus misotahna jänskätti, mutta ehkä se teki tähän ”sen jonkin”. Kiitos tästä blogista ja reseptistä!

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 1.04.2021 - 10:04

Kiitos paljon! siis misotahnassa on just sitä jotakin 🙂 Se syventää makuja monessa ruoassa 🙂

Vastaa

Jätä kommentti