Koti Kokemuksia Lightroom kuvankäsittelyn verkkokurssi – opi Lightroomin mestariksi

Lightroom kuvankäsittelyn verkkokurssi – opi Lightroomin mestariksi

kirjoittanut Saara / Viimeistä murua myöten

Vihdoin olen oppinut halutun taidon saada lopullisesta valokuvasta juuri alkuperäisen visioni kaltainen. 

Jokaiselle valokuvaamista harrastavalle on varmasti tuttua, että sinulla on visio päässäsi, miltä haluaisit kuvan näyttävän, mutta lopputulos ei ole kuitenkaan ihan sitä, mitä ajattelit. Seuraa turhautuminen.

Kun hieman yli vuosi sitten aloitin blogini ja ruokakuvauksen, kuvien ongelma oli stailauksessa. Sisäinen stailaussilmäni kehittyi nopeasti, mutta kuvat eivät silti näyttäneet siltä, mitä halusin. Ongelma oli kuvankäsittelyssä.

Lightroom – suosikki kuvankäsittelyohjelmani

Rakastan Lightroomia, eli Adoben helposti ymmärrettävää, ammattilaisten kuvankäsittelyohjelmaa. Lähes jokainen tuntemani tai tietämäni huippuvalokuuvaja on siirtänyt vähintään alkukäsittelyn Photoshopista Lightroomiin sen nopeuden ja helppouden vuoksi. Photoshopia käytetään lähinnä erikoistehosteisiin tai ihan viimeisen pilkun päälle hinkkaamiseen.

Varmasti suurimmalla osalla teistä jo Lightroom onkin, jos päädyit tätä lukemaan.

Kuvanmuokkaus tekee niin paljon kuvalle. Et tarvitse edes kalliita kameroita tai välineitä luodaksesi kuvia, joista voit olla itse ylpeä. Kaikki nämäkin kuvat olen kuvannut edullisella kameralla ja yhdellä objektiivilla.

Ei ole yhtä oikeaa tapaa muokata, vaan kukin päättää, mistä itse pitää.

Opi eroon filtereistä ja valmiista preseteistä – luo täysin oma tyylisi

Kun kymmenen kuvaajaa ottaa kuvan samasta kohteesta samaan aikaan, niin kuvat eivät juuri eroa toisistaan ennen kuin he ovat loppukäsitelleet kuvansa. Kuvankäsittely on kuin taitelijan oma leima kuvaan. Se leima ja brändi, josta valokuvaajan tunnistaa, ja minkä vuoksi juuri tietty valokuvaaja palkataan tekemään tietty työ. Se on se osa, mitä suorastaan rakastan. Se on se todellinen taiteellinen osa, kuin taulua maalaisi. Välillä en tiedä mitään parempaa kuin uppoutua kuvankäsittelyyn useiksi tunneiksi.

Lightroomiin saa ostettua vaikka kuinka paljon kauniita valmiita presetejä, jolloin ei tarvitse kuin nappia napauttaa ja voit saada hienon kuvan. Samaa presetiä käyttää kuitenkin varmasti lukuisat muutkin. Ja entä jos preset ei toimi sellaisenaan, miten saat korjattua asian? Todellisen oman tyylin luomiseen auttaa Lightroomin tunteminen läpikotaisin.

Lightroom Magic – verkkokurssi by Rachel Korinek

Rachel Korinek on maailmalla tunnettu ja haluttu ruokakuvaaja, jonka CV on melkoisen vaikuttava. Hänen kuviaan on julkaistu lukuisissa maailmanlaajuisissa lehdissä. Ja siinä mielessä hyvin samaistuttava, että hänkin on täysin itseoppinut ruokakuvaaja.

Olin ihaillut Rachelin kaunista, puhdasta tyyliä jo pitkään. Sitten hän ilmoitti Lightroom Magic – verkkokurssistaan, jossa hän lupasi paljastaa kaiken omasta kuvankäsittelystään, näyttää alusta loppuun, miten hän käsittelee kuviaan, sekä perehtyä Lightroomin jokaisen painikkeeseen perinpohjaisesti. Kuinka siis saada Lightroomista maksimaalinen hyöty irti. Olin heti myyty ja ostin kurssin.

Tästä kurssista on pakko kertoa eteenpäin!

Mitä opin?

Kirjoitin juuri ruokakuvausvinkeistä, mutta jos vain yksi merkittävä tekijä ruokakuvauksessa edistymisessä pitäisi mainita, niin se olisi juuri Lightroomin käyttö.

Koin hallitsevani Lightroomin jo hyvin ennen kurssia. Olen kuitenkin hyvin janoinen kaikelle uudelle opille, joten pienetkin lisävinkit olivat tervetulleita.

Rachel kävi kurssissaan läpi aivan kaiken histogrammista ja sen tärkeyden ymmärtämisestä niihin pieniin yksityiskohtiin, joiden löytäminen ja opettelu olisi vienyt vaikka kuinka paljon aikaa. Aiemmin olin esimerkiksi aina piilottanut histogrammin, koska ajattelin, etten tarvitse sitä. Histogrammi auttoi kuitenkin selvittämään, minkälaisia kuvia haluan luoda. Tone Curven hyvä hallinta taas oli ehdottomasti merkittävin parannus kuvissani.

Opin kontrolloimaan kontrastia, värejä ja valoja tehokkaammin – jokaista varmaan kymmenellä eri tavalla. Parasta oli, että Rachel onnistui selittämään kaiken niin hyvin, ettei lisäkysymyksiä tai arvoituksia jäänyt. 

Tai no, kaikista parasta on se, että nykyään olen jo huomattavan itsevarma kuvankäsittelijä ja voin luottaa siihen, että osaan luoda viimeisteltyjä kauniita ruokakuvia (ainakin omasta mielestäni – ja sehän on kaikista tärkeintä). Totta kai aina oppii lisää ja tyyli muuttuu, mutta tiedän ainakin sen varman tavan onnistua joka kerta.

Rahoille todellista vastinetta – (ja rahat takaisin-takuu)

Kurssi maksoi sen 180 euroa, mikä tuntui etukäteen ja varsinkin jälkikäteen jopa liian edulliselta. Voiko näin edullinen olla hyvä? Kyllä se vain oli, ja neuvoisin Rachelia jatkossa korottamaan hintaansa, sillä muut vastaavat verkkokurssit, joihin olen törmännyt ovat olleet jopa viisi-kuusi kertaa kalliimpia. Pariin toiseenkin kurssiin olen Rachelin kurssin jälkeen sortunutkin, eikä sisältö valitettavasti ollut yhtä laadukasta, enkä voi sanoa oppineeni niistä juurikaan mitään hyödyllistä.

Lightroom Magic – kurssin käytyäni olen taas saanut ensimmäiset työni valokuvaajana, mikä nyt hetkessä maksaa kurssin hinnan takaisin. Kurssi auttoi myös ymmärtämään, minkälaisella pieteetillä asiakaskuvia on käsiteltävä.

Verkkokurssin ostaessa suurin huoli on tietysti aina, saako rahoille vastinetta. Rachel on kuitenkin luvannut 30 päivän takuun kurssille. Eli jos et kuukaudessa huomaa edistystä kuvissasi, niin saat kaikki rahasi takaisin.

Minä olen ainakin huomannut edistystyä kuvissani ja olen niin onnellinen, että tällaisen kurssin on Rachel järjestänyt.

En siis näe yhtään syytä, miksei sinunkin kannattaisi käyttää tämä kurssi hyödyksesi (jos siis olet valokuvauksesta kiinnostunut) :).

Osallistu Lightroom Magic-kurssille tästä.

 

*Tekstistä ei ole maksettu minulle. Voin suurella sydämellä suositella tätä kurssia ja toivon ihailemalleni ruokakuvaajalle menestystä kurssin kanssa. Teksti sisältää kuitenkin affiliate-linkkejä, eli jos päätät ostaa kurssin kauttani, niin saan tästä pienen komission. Sinulle tästä taas ei koidu mitään lisäkuluja – tietenkään.

Jäikö nälkä?

2 kommentit

Anne 4.08.2017 - 13:43

Kiitos vinkistä! osallistuin 🙂

Vastaa
Saara / Viimeistä murua myöten 6.08.2017 - 09:33

Teit kyllä hyvän päätöksen 🙂

Vastaa

Jätä kommentti